İnülin , karbonhidratlar sınıfına ait olup fruktanlar olarak bilinir. Oligofruktoz inülinin enzimatik hidrolizi ile elde edilir. Fonksiyonel özellikleri, düşük kalori değeri, besinsel lif ve prebiyotik etkilerinden dolayı inülin gıda endüstrisinde kullanılmaktadır. Bağırsaklarda bifidobakterilerin gelişmesini uyarır. Bunlara ek olarak şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltır. Bu derleme, inülinin gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmasını ve sağlık üzerine etkilerini göstermek amacıyla yapılmıştır. ÜRÜNÜ SATIN ALMAK veya DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN Tamamen doğal bu ürünü satın almak için resme tıklayın. α-D-glukopiranosil-[β-D-fruktofuranosil](n-1)-D-fruktofuranoside olarak tanımlanan inülin fruktan polimeridir. Bu polimerler β-(2-1) glikosid bağlarıyla bağlı fruktosil gruplarının lineer zincirlerinden oluşur (Barclay ve ark., 2010). Früktoz zincirlerinden oluşan oligosakkarit olan inülin, sindirilmeden ince bağırsağa geçerek kalın bağ...
Yorumlar
Yorum Gönder